22+1 ok amiért masszőr szakma a legjobb a világon!

04/09/2019

Masszőrnek lenni jó

1. Alkalmazottból masszőr vállalkozó

Masszőr terapeutaként igazán könnyen választhatsz alkalmazotti és vállalkozói munkaviszony között. Ráadásul ha először alkalmazottként kezded, idővel megszeretnek majd a vendégeid, és ragaszkodni fognak hozzád. Később, ha úgy döntesz hogy vállalkozó leszel, a vendégeid követni fognak, ami biztosítja az anyagi biztonságod.

 

2. Szeretsz szép helyeken dolgozni?

Ha szeretsz szép helyeken dolgozni, lehetőséged lesz egzotikus helyeken dolgozni, például tengerjáró vagy folyami hajókon. De mehetsz Máltára, síparadicsomba és más szép helyekre. Ráadásul sok külföldre közvetítő cég van aki masszőröket keres.  Egy szó mint száz, a jó masszőrre, a világon bárhol szükség van.

 

3. A masszázst mindenki szereti!

 • Masszőr tudással bármikor szebbé teheted mások életét.
 • Emelhetsz a párkapcsolatod színvonalán.
 • Feloldhatsz izomfeszültség eredetű fejfájást vagy más fájdalmakat a családtagjaidon és szebbé teheted az életüket.
 • Te leszel a „Masszőr” az ismerőseid között.

 

4. Masszőrként te oszthatod be az idődet

Masszőrként te oszthatod be az idődet és a saját életritmusod szerint alakíthatod ki a munkaidődet. Ez egy óriási előny más szakmákhoz képest, és kiváló kiút lehet az eddigi stresszes taposómalomból.

Te határozhatod meg, hogy mettől meddig fogadsz vendégeket, mikorra szeretnél ebédszünetet. Esetleg a kedvenc edzésedhez, vagy a nyaraláshoz igazíthatsz mindent. Itt nem kell többé szabadságot kérned, és remélni, hogy nem vonják vissza karácsonykor.

 

5. A masszőrök a munka idejüket békés nyugodt környezetben töltik.

A masszőrök a munka idejüket békés nyugodt környezetben töltik. Puha törölközők, lágy zene, gyertyák, a kedvenc illatos olajaink vannak körülöttünk.

Így a masszőr élete sokkal könnyebb és  kiegyensúlyozottabb lesz mint másoké. A hangulat pihentető élménnyé teszi a masszázst nem csak a vendég, hanem a masszőr számára is.

 

6. A masszőr gyógyítja az embereket

A masszőrök segítik az embereket masszázs terápiával. A masszázskezelők felbecsülhetetlen értékű a fájdalomban szenvedő, sérülésekből felépülő vagy stresszt szenvedő emberek számára.

A masszázsterápia felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, javítja a keringést és még az érzelmi egyensúlyt is helyreállítja. Masszázs után a vendég úgy érzi, mintha sokkal könnyebb lenne. Ezt pedig mi masszőrök is látjuk rajta (hiába igazgatja masszázs után az elfeküdt arcát a tükörben), nem tudja letagadni. 🙂

 

7. Az ügyfelek mindig várják a masszázst

Az vendégek mindig várják a masszázst, és mindig örülni fognak neked. Ellentétben azzal, ha  fogorvoshoz mennek, itt végig élvezni fogják azt az időt amit veled töltenek. Utána pedig hálásan távoznak, egy tőled kapott új időponttal a jövőhétre.

 

8. Aktív mozgás

A masszázs, ha jó technikával dolgozol, nem fáradsz el, de mégis egy aktív mozgás, ahol a teljes testedet használod.
Ez sokkal jobb mint irodában ülni és észrevétlenül stresszelni a munkán.

A masszőrök fittebbek a stresszes emberekhez képest.

 

9. A jó masszőrökre mindig nagy igény van

A jó masszőrökre nagy igény van Budapesten és más városokban is.


Összesen több mint 1000-en keresnek a masszázs szóra Budapesten. Ebbe a kutatásba csak nagyon szűken vettem bele néhány masszázs típust. Ez a keresés mutatja, hogy átlagosan ennyien keresnek új masszőrt csak Budapesten minden hónapban, tehát óriási igény van a masszázsra.

A jó masszőrt  onnan lehet felismerni, hogy akár több hétre előre tele van a naptárja. A masszázs kultúrája egyre inkább elfogadott Magyarországon, és egyre többen választják a masszázst fájdalom mulasztónak, vagy hogy csak egyszerűen jobban érezzék magukat.

 

10. Otthon vagy házhoz

 • A masszőr sokszor a maga ura, egyéni vállalkozó. Vannak akik az otthonukban fogadnak vendégeket.
  • akár gyerek mellett
  • a szabad időben bármit tud csinálni
  • nincs többé utazás a munkahelyre
  • nem kell külön bérleti díjat fizetni sem
 • Vannak akik egy előre berendezett hangulatos helyet bérelnek.
  • előnye hogy általában sokkal jobb a hely megközelíthetősége a vendég számára (Bp-en 20 percnél többet nem szívesen utazik egy vendég a masszázs miatt)
  • nem a masszőrnek kell rendben tartania a helyet
  • ritka.. de jó esetben van marketing támogatás, ami segít az új vendégek megszerzésében
 • Vannak akik másokhoz mennek ki házhoz.
  •  ilyenkor az árba van kalkulálva a kiszállási díj (nekem 14.000 Ft volt egy óra egy fő esetén Bp-en)
  • a masszőr visz egy ágyat vagy idővel ott hagyja
  • van hogy az egész vendég családját végig masszírozza

 

11. A masszázs kiválóan kiegészít más terápiát

A masszázs kiválóan kiegészíti a gyógytornát és más olyan terápiás kezeléseket, ami az emberek életét jobbá teszi. Így komplettebb kezelést kapnak majd a te terápiád által. Ezért ha jól masszírozol könnyen lehet hogy ajánlani fogják a munkádat gyógytornászok, manuálterapeuták. Velük együtt tudsz dolgozni, és tudnak ajánlani téged, a kliensek pedig hamarabb meggyógyulnak majd.

 

12. Pozitív környezet

Hány embert ismersz, akik szeretik a munkájukat? Egyesek olyan szakmát választanak, amely nem hoz számukra boldogságot, vagy olyan környezetben dolgoznak, amely komoly stresszel jár. A masszőrök nyugodt környezetben dolgozhatnak , minimális stressz mellett.

Ha szerencséd van, akkor ráadásul olyan kiváló kollégákkal dolgozhatsz együtt, akik mellett jó a hangulat és szakmailag is fejlődsz

 Van egy masszőr közösség, a facebookon, ahol jó a  hangulat, és segítjük egymást ha kérdésünk van.
–> Itt tudsz csatlakozni: KATT IDE

13. Rutin

Masszázsterapeutáknak szerencséjük van, mert minden nap egy új lehetőség. A munka nem lesz egyhangú, hiszen más-más vendégek jönnek, más hangulatban, más lelki-fizikai problémával.

Mivel nincs két pontosan ugyanolyan nap, ezért könnyedén elkerülhető hogy unalom alakuljon ki a munkádban. A vendégeid nap mint nap új sztorikkal állnak elő. Izgalmas ahogy belelátsz mások életébe, ahogy megnyílnak neked, és te leszel az, nyújthat jó tippeket vagy együttérzést nekik. A vendégeiddel izgalmas és mélyebb kapcsolat alakulhat ki (ha te is úgy akarod) mint más munkahelyeken.

 

14. Munkahelyi „biztonság”

Masszázs terapeutákat és más gyógyítókat mindig találni nagyobb turisztikai helyeken, nagyvárosi központokban. Gyakorlatilag bárhol szükség lehet masszőrökre a 10 éves tanulótól Ádámtól kezdve –> a 80 éves fájós hátú nagyiig. Ez olyan szintű munkahelyi biztonság, amelyen néhány más iparág is büszkélkedhet. Fájós hátú stresszes ember mindig lesz, sőt, a hátfájás már Magyar népbetegség, ezért mindig lesz igény masszőrre.

 Dolgozhatsz:

 • a gyógyfürdőkben
 • kórházakban
 • magánklinikán
 • sportcsapatokban

Ennyi lehetőség sok szabadságot jelent. Akár utazni akarsz, akár egy üdülőhelyen dolgozni, vagy inkább orvosi körülményeket szeretnél, a lehetőség adott.

Valójában a világon mindenki teljesítménybérben dolgozik. Ha nem keresed meg a munkahelyeden annak a pénznek a többszörösét, amit kifizetnek neked, akkor hamarosan kereshetsz új állást, mert nem elég nyereséges a cég. A munkahelyeden kevés beleszólásod van bizonyos folyamatokba, és íz idődön túl sokszor a stresszeléssel és az egészségeddel is megfizetsz egy munkahelyen.

Persze a vállalkozóvá válás felelősség és lehetőség is, de erről később írok még..

 

15. LifeStyle

Masszázs terapeutaként szabadon állhatsz vagy ülhetsz, amikor kezelsz. Ez a változatosság sokkal egészségesebb lehet, mint az állandó ülő helyzet. A kezünk használata segíthet megőrizni a kondíciót, mivel a munka elvégzése során különféle izmokat használunk. Az elménket is frissen tartjuk a munkánk során, hiszen a masszázskor folyamatosan a legideálisabb masszázs fogásokat választjuk a vendég számára, közben van hogy beszélgetünk velük.

Hány ember hiányolja a testmozgást, és közben hibáztatja a munkahelyét az elpuhulásáért??  Nos, masszázs terapeutaként nem lesz ezzel problémád. A jó masszázs során az egész testedet be kell vonnod. Ez nem fárasztó, de mégis folyamatosan átmozgatja az izmaidat.

 

16. Te döntöd el milyen vendégekkel akarsz majd dolgozni.

Attól függően hogy mit szeretnél, milyen a személyiséged, a technikád, ez meghatározza majd, hogy milyen vendégköröd alakul ki.

 • Erősen vagy gyengén masszírozol
 • beszédes vagy csendes vagy,
 • relaxáló vagy intenzív masszázst csinálnál,
 • illatos vagy sima olajjal/krémmel vagy akár különleges aromaterápiával
 • esetleg kizárólag férfiakat vagy nőket masszírozol is masszírozhatsz. 

 

17. Azonnali visszajelzés

A masszázs esetében azonnal tapasztalható lesz a munkád eredménye.

 • Már akár 20-30 perc után a vendég érezni fogja hogy sokkal könnyedebb.
 • Már nem fáj az a csomó amivel jött hozzád.
 • Kevésbé érzi magát stresszesnek.

Masszázs után a legtöbbször azonnal kapsz egy visszajelzést az elégedett vendégtől. (ilyenkor a legjobb google értékelést kérni tőlük a google-ben) 😉 

 

18. Lehetsz introvertált és extrovertált is.

Én inkább extrovertált vagyok, de emlékszem, hogy teljesen meg voltam ijedve az első évben, hogy hogyan fogom majd hallgatni mások panaszkodását. Aztán végül minden átalakult bennem. Abszolút pozitív attitűddel vagyok, és minden vendégnek, akivel beszélgetek, tudok valamilyen segítséget adni abban amin szívesen változtatna az életében. 

Egyébként nem kell neked is mindig válaszokkal rendelkezned a vendégeid számára. Általában elég, ha meghallgatod őket, néha kérdezel,és összességében az egész folyamatot viszed a relaxáció és az ellazulás irányába.

Ha introvertált vagy akkor inkább a jó hallgató, és megfigyelők közé tartozol. Nem kell aggódnod, ebben az esetben ehhez hasonló vendégeket fogsz bevonzani. Vezettem már masszázs stúdiót, és én mondom neked, ahány terapeuta annyi féle vendég volt. Mindenki mintha külön földrészről jött volna. 

 • Voltak a sokat beszélős hangosok – ők a terapeutával nevetnek és mindig sztoriznak, beszélgetnek
 • voltak csendesen suttogó mindenkire tekintettel lévők – velük a legkönnyebb dolgozni 🙂
 • voltak a nevetősek, akik mindig jókedvűek, pozitívak, bizakodóak
 • vannak abszolút negatívak, akik valahogy mindig találnak valami szörnyű témát amit lehet csócsálni. 

Ezt csak így szösszenetként, hogy minden terapeuta megtalálja a saját vendégkörét.

 

19. Social

Aki masszőrnek adja a fejét, rengeteget fejlődik a szociális képessége.Masszőrnek lenni egy igazi életmódváltás, rengeteg, több száz emberrel megismerkedhetsz minden hónapban, és ezáltal az emberismeret is folyamatosan fejlődik. Belelátsz rengeteg életbe, látod azt is hogy mi hova vezet, ki mit hogyan él meg. Ahogy rengeteg változatos emberrel találkozol, elkezdesz majd összefüggéseket felfedezni. Ekkor válik majd igazán érdekessé és izgalmassá ez a szakma. Nekem legalábbis ez egyóriási pozitív impulzust adott.

 

20. Fizetés

Képtalálat a következőre: „massage”Régen az orvosoknak addig fizettek, amíg a család egészséges volt, ha pedig valaki megbetegedett, nem adtak több pénzt az orvosnak.

Érdekesség, hogy, manapság más iparágakban a leggyakrabban egy probléma megoldásáért fizetnek. A masszázs kezelés az emberek fejében (ugyan legelőször lehet hogy egy problémával jönnek) egyre inkább a megelőzésről és az életmód váltásról szól.

Gyakorlatilag előfizetnek általad az egészségükre.  Ezenkívül a masszázskezelés számos súlyos fájdalomcsillapítás megelőzésére képes. Tehát amíg az orvosok nem igazán tudnak garantálni a megelőzést, a masszázskezelés bizonyos szempontból ezt is nyújtja.

Nemrég felvetettem egy kérdést egy masszőr csoportban, hogy ki milyen áron masszíroz. Véleményem szerint mi határozzuk meg az árainkat. Az ár pedig pozicionál. Ha te kezdőként 4.000 Ft-ért akarod kezdeni, azzal magadat hátráltatod, és az emberek kevésbé fogják komolyan venni a képességeidet. Persze ha Te Berettyófalun masszírozol, ahol 60.000Ft-ot keresnek átlagosan, akkor nem érdemes 14.000Ft-ra skálázni az áraidat. Budapesten átlagosan jelenleg 6-8.000 Ft egy óra masszázs. Később írok egy cikket az árazásról, ezért biztosan érdemes lesz visszanézned ide 😉

21. Formál

A masszázs nemcsak megváltoztatja az embert a fogadó végén, hanem potenciálisan megváltoztathatja azt is, aki ad. 

Visszanézve a régi osztályomat, azok, akik nem emberekkel kezdtek el foglalkozni, sokkal csekélyebb önismerettel rendelkeznek. Sokszor érik be a minimálissal ami éppen elég nekik. Kevésbé tudják azt hogy mit szeretnek és mit nem. Kevésbé irányítói az életüknek, és legfőképp: nem tudják az egészség valódi értékét sem.

 

22. A masszázsterápiában nincs keserű pirula.

A masszázstól a vendég jól érzi magát. A masszázs egy jó érzést ad, ez a terápia célja, nem igaz?

Összehasonlításképpen ha fogorvosoktól indulunk: A megelőzés ebben az esetben a masszázskezelés, ami olyan, mint a fogmosás. Ha akut fájdalmat, problémát kell kezelni az pedig olyan mint egy fog gyökér kezelés.
Most kérdezd meg magadtól, mit szeretnél inkább tenni?
A megelőzés mindig sokkal kellemesebb. A masszázskezelés jobb, mint a legtöbb megelőzés mert a vendég csodásan érzi magát.
Az ember masszázs időpontja sokszor a kedvenc órájuk azon a napon. A masszázsterápia annyira felcsavarja az emberek boldogságát, hogy a masszázsok gyakran ünnepnapoknak számítanak 🙂

 

+1 Te leszel a ragyogó pont a vendégeid életében.

Gondolj bele. Mint ahogy az előbb kijelentettük, a masszázs gyakran a nap legjobb része. És miért is? Az ember csak lefekszik, és rábízza magát a masszőr terapeutára, egy óra múlva pedig összes fájdalom és stressz feloldódik a vendégben.
Szerencsés leszel, mert látatod, ahogy vendégeid boldogabbak, nyugodtabbak és jobban tudják kezelni a problémáikat és stresszt. Azok a vendégek akiknek fájdalmas csomóik vannak, még inkább hálásak lesznek neked.

Bármi legyen is a masszázs oka, az emberek inkább masszázsra mennek el, minthogy orvoshoz vagy fogorvoshoz forduljanak. Ez azt jelenti, hogy masszázs gyakorlatilag  egy óriási pozitív erőt képvisel a vendégeid életében.

További masszőr cikkek

A masszázs és a ZEN-e

A masszázs és a ZEN-e

A zene magával ragad, és felemelA zene mindig meghatározza masszázs ritmusát és magával ragad. Rosszul választott zenével kellemetlen lesz a ritmus, és nem tudsz együtt dolgozni a zenével. Jól megválasztott zene esetén sokkal áramlóbb lesz a masszázs, a zene...

Masszázs előtti energetikai tértisztítás

Masszázs előtti energetikai tértisztítás

Tértisztítás a masszírozás előtt és után A masszázs alatt sokkal több történik, mint dögönyözés. Ezt 7 év tapasztalatából mondom neked. Biztos volt már veled is hogy voltál olyan helyen, ahol azonnal otthon érezted magad, illetve olyan is volt, hogy úgy érezted nagyon...

Így masszírozz különböző bőrtípusok esetén

Így masszírozz különböző bőrtípusok esetén

Különböző bőrtípusok, és alkalmazkodás hozzájuk Bőr behatást tűrő képessége függ: A bőr vastagságától Vékony, bársonyosabb bőr à rugalmasabb fehér bőrre jellemző. Erősebb, keményebb bőr àkeményebb kötőszövetre jellemző. típusától (normál/száraz/zsíros)Érdemes...